OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 16., csütörtök 12:44

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. november 16., csütörtök (OS) - Legyen népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről!

    Az elmúlt hetekben megkezdődött a 3-as metró felújítása, a Tarlós féle városvezetés azonban nem tervezi a vonal teljes akadálymentesítését. Tarlósék tervei szerint a metró 20 megállójából nyolc a felújítást követően sem lesz akadálymentes.

Elfogadhatatlan, hogy a mozgáskorlátozottak, az idősek vagy épp a babakocsival közlekedők a következő évtizedekben se használhassanak olyan fontos megállókat, mint a Dózsa György út, a Ferenciek tere vagy a Kálvin tér.

A budapestiek napi 20 milliárd forintot fizetnek be az államkasszába, ezért cserébe megérdemlik, hogy a felújítás után az esélyegyenlőség követelményeinek megfelelő metróvonalon utazhassanak. Éppen ezért csütörtökön népszavazási kezdeményezést indítottam a Fővárosi Választási Bizottságnál az alábbi kérdéssel:

"Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?"

Ha Tarlós István és a Fidesz nem képviseli a budapestiek érdekeit, akkor itt az ideje, hogy a budapestiek a saját kezükbe vegyék a sorsukat. Ha Tarlós nem tudja kivívni a 3-as metró teljes akadálymentesítését, akkor megteszik majd helyette a budapestiek.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.