2024. április 28. vasárnap

2017. november 17., péntek 09:21

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Angola, Szaúd-Arábia, Irak, Vietnam, Banglades, Mongólia és több Kelet-európai ország tűzoltóságának érdeklődését is felkeltette a magyar gyártású tűzoltógépjármű.

Kettős tűzoltástechnikai vezérlése valamennyi kezelői igénynek megfelel. A kezelő szabadon választhat, hogy érintőképernyős vagy hagyományos, kézikaros kezelőrendszerrel avatkozik be egy káresetnél. Alapfelszerelés lett a hőkamera, amelyhez dokkolót alakítottak ki. A jobb helykihasználás érdekében a parancsnoki légzőtartó keretet a gyártó 90 milliméterrel hátrébb helyezte, az új járműveket pedig már ezzel a változtatással adja át. A málhatérben a szerszámtálcatartót billenthetővé alakítják át. A magyar tűzoltógépjármű automata hólánccal is rendelhető.
A gépjármű informatikai és elektronikai rendszere mindenben megfeleljen a kor igényeinek.
Magyarországon 2017 decemberében várhatóan további 15 új, hazai gyártású tűzoltógépjárművet adnak át.

Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság