OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 17., péntek 09:27

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) -

    Magyarországon is bemutatták a homeopátiáról szóló dokumentumfilmet
A nemzetközi bemutatók után Budapesten is bemutatták a Just One Drop (Csak egy csepp) című dokumentumfilmet, amelyet 8 éven keresztül a világ számos országában forgattak történészekkel, tudósokkal, homeopata orvosokkal, betegekkel. A film a homeopátia történetétől az emberek saját történetéig teljeskörűen és kiegyensúlyozottan mutatja be a homeopátiát, hogy azok, akik nyitottak ennek megismerésére, objektíven tájékozódhassanak. "Azért készítettem a Just One Drop című filmet, hogy párbeszédet kezdeményezzek a homeopátiáról. Ez a film jóval többről szól, mint a homeopátia: a választás szabadságáról szól az egészségügyi ellátásban." – nyilatkozta Laurel Chiten, a film rendezője.
Egy friss magyaroroszági felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többségének nincs közvetlen tapasztalata a homeopátiáról, és anélkül formált véleményt, hogy ő maga kipróbálta volna. "Azt akartam, hogy az emberek megtudják, hogy ez a gyógyítás egy létező formája."
A homeopátia megosztó tudomány, épp ezért a rendező törekedett arra, hogy mindkét oldal véleménye kiegyensúlyozottan szerepeljen a filmben. "Azzal a céllal készítettem a filmet, hogy hiteles információkat közöljek a homeopátiáról és kíváncsivá tegyem a nézőket. Kiváncsivá azért, hogy még többet akarjanak megtudni a homeopátiáról és megtegyék a következő lépést. A film mondanivalója kiegyensúlyozott, de a személyes, filmkészítői törekvésem, hogy súlyt adjak a homeopátiának."
     Kiadó: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.