OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. november 17., péntek 15:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Liberálisok: Tarlós ne legyen akadálya az akadálymentesítésnek!

    Vékás Sándor önkormányzati képviselőnk javaslatára a XV. kerület vezetése már beszerzett 100 darab olyan kulcstartó nagyságú távirányítót, amelyekkel utasítani lehet a jelenleg rendelkezésre álló 300 elektronikus futártáblát, hogy hangosan mondják be a rajtuk látható közlekedési információkat. Ha minden kerület követné ezt a példát, az érintettek harminc százaléka számára válna könnyebbé a közlekedés. A Magyar Liberális Párt ezért minden egyes önkormányzatot megkeres és felkéri őket, hogy vásároljanak 100-100 darabot az áfa nélkül 6000 forintba kerülő eszközből. Ha a fővárosi önkormányzat beszerezné a többi szükséges távirányítót, akkor körülbelül 40 millió forintot kellene fizetnie azért, hogy mind a 8-9 ezer Budapesten élő vak ember hozzájuthasson az eszközhöz, később pedig a gyengénlátók számára is biztosíthatnának ilyen távirányítókat. A Liberálisok egyben azt is javasolják, a ciklus végéig, tehát 2019-ig a városvezetés minden gyalogátkelő helyen építtesse ki a zöld jelzéssel együtt járó hangos jelzést is.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.