OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. november 17., péntek 15:45

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Hiába hadakozik ellene Orbán, indul a szociális Európa

    A Párbeszéd üdvözli a göteborgi EU-csúcson elfogadott szociális pillért, mert hiszünk abban, hogy az Európai Unió jövője a szociális biztonság erősítésében van. Orbán Viktor "magyar modellnek" hazudja azt, hogy a Fidesz elveszi az emberektől a létbiztonságot és a méltóságot, miközben a kiváltságos kevesekre és úri passzióikra számolatlanul költik a közpénzt. A Párbeszéd a hazai egyenlőtlenségek csökkentéséért, egy erős, szorosabban együttműködő Unióért és egy összetartó európai társadalomért dolgozik.
Orbán Viktor, bár kényszeredetten hozzájárult a göteborgi nyilatkozat aláírásához, nem a szociális biztonság, hanem a kiszolgáltatottság növelésén dolgozik, hogy könnyen uralkodhasson egy gyenge, függőségbe taszított, létharcokkal elfoglalt társadalom fölött.
A Párbeszéd meggyőződése, hogy a magyar embereknek ugyanolyan szociális jogok járnak, mint a nyugat-európaiaknak: hatásos védelem a szegénység ellen, méltányos bérek és munkakörülmények, a munka és magánélet egyensúlya, minimumnyugdíj, színvonalas és elérhető egészségügy, a hátrányos helyzetűek és a fogyatékossággal élők megfelelő támogatása, ifjúsági garancia, ingyenes képzések, lakhatáshoz való jog.
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.