2024. május 9. csütörtök

2017. november 21., kedd 11:58

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) -

Szabó Szabolcs (Együtt): A PISA-felmérés újabb eredménye bizonyítja, a Fidesz oktatási rendszere megbukott
Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság tagja szerint az, hogy a PISA-teszt kollaboratív problémamegoldás területén is rosszul teljesítenek a magyar diákok, jól bizonyítja milyen súlyos problémákat okozott a Fidesz-kormány a köznevelésben, annak oktatáspolitikája megbukott. Az Együtt–Párbeszéd-szövetség kormányra kerülve rövid idő alatt olyan oktatási rendszert alakít ki, amelyben minden gyermek megfelelő oktatásban részesülhet.
A 2015. évi PISA-felmérésben megjelent innovatív, új területként a 2003-as problémamegoldás továbbfejlesztett változata, a kollaboratív problémamegoldás. A most nyilvánosságra hozott eredmények alapján kijelenthető: a matematika, szövegértés és természettudomány után ebben a modulban is rosszul teljesítettek a hazai diákok. Ráadásul az adatok elképesztő egyenlőtlenségeket mutatnak: a kevésbé tehetősek esély nélkül maradnak.
Szabó Szabolcs szerint az új felmérés eredményei is alátámasztják, hogy a kormányzat oktatáspolitikája megbukott. Ráadásul a közoktatás zsákutcába vezetésével ismét csak a leghátrányosabb helyzetűekkel szúrtak ki.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja