OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 21., kedd 13:14

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - Az iskolai és kibermegfélemlítés fokozódó probléma Magyarországon is.  A téma a Megfélemlítés Elleni Program - MEP - 2013 áprilisi indulása óta, egyre inkább előtérbe kerül a sajtóban és szakmai körökben.

    A MEP célja a megfélemlítés, a kibermegfélemlítés, és a zaklatás témák széleskörű megismertetése és e bántalmazó viselkedési folyamatok megelőzése, megszüntetése.

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány a MEP-et, Magyarország első és egyetlen átfogó megfélemlítés elleni programját, állami támogatás és pályázati források nélkül építette ki és működteti.

FIGYELEMFELHíVÁS!
Annak érdekében, hogy a MEP-et, valamint a felelős digitális állampolgárságot fejlesztő programokat az Alapítvány tovább tudja működtetni, szükséges a társadalom, legfőképp a szülők szimbolikus társadalmi szerepvállalása és a probléma megoldása iránti érdeklődésének kifejezése.

Kérjük a szülőket, pedagógusokat és minden egyéb érintett személyt, hogy érdeklődésüket az óvodai, iskolai és kibermegfélemlítés mentes környezet kialakítása és a felelős digitális állampolgárság fejlesztése iránt a www.megfelemlites.hu/erdeklodes oldalon fejezzék ki.

Kérjük az intézményvezetőket és a szülőközöségek vezetőit, hogy ezt a figyelemfelhívást juttassák el a szülőkhöz.  A közleményt az Alapítvány 4 héten keresztül ismétli.

     Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.