OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. november 24., péntek 11:11

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Kárpát-medencei magyar egyetemista és főiskolás hallgatóknak tart konferenciát a Nemzetpolitikai Államtitkárság

    Összesen 85 külhoni magyar fiatal részvételével veszi kezdetét pénteken a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett "Mi, magyarok – nemzeti identitásunk, közös értékeink" című háromnapos szakmai hétvége Telkiben.

A konferenciára aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a magyar nemzetet érintő közéleti, aktuálpolitikai kérdések iránt fogékony külhoni magyar egyetemi és főiskolai hallgatók jelentkezhettek, akik közül önéletrajz és motivációs levél alapján választották ki a legjobbakat. Az idei évben a fiatalok hat külhoni régióból érkeznek: Erdélyből 41, Vajdaságból 16, Felvidékről 16, Kárpátaljáról 9, Horvátországból 2 és Muravidékről 1 fő vesz részt a rendezvényen.

A háromnapos szakmai program során előadásokra és kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor. A politikai, történelmi és a vallási témák mellett a jövőről való közös gondolkodás is teret kap a konferencián.

A hallgatók szakmai képzése mellett az Államtitkárság célja, hogy elősegítse a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közösségépítését és a magyar–magyar kapcsolatok erősítését.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.