OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2017. november 24., péntek 13:06

A HIT Gyülekezete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A Hit Gyülekezete teológiai főiskoláján tartott előadást Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor. Ebben, az egyébként teológus és szociológus Semjén olyan témákat érintett, mint a nemzetállamok szuverenitását, alkotmányos önazonosságát érintő kihívások; az Európai Unió jövőjével és benne hazánk szerepével kapcsolatos aktuális kérdések; továbbá az állam és az egyház viszonya.

    A miniszterelnök-helyettes történelmi pillanatnak nevezte látogatását, amelyről azt mondta: "Nagyszerű, hogy úgy vagyunk itt együtt, hogy egyikünk sem adott fel semmit. Mindegyikünk azt mondja, amit mindig is mondott, és kiderült, hogy az értékeink, a felfogásunk sokkal közelebb van egymáshoz, mit azt gondoltuk volna, sőt, minden lényeges kérdésben ugyanazt gondoljuk."
Az állam és egyház viszonyáról szólva Semjén annak a véleményének adott hangot, hogy a keresztények küldetése az, hogy azon a helyen, ahová a Gondviselés állította őket, a világot az evangélium értékeinek irányába mozdítsák. "Van, akinek a parlamentben, van, akinek a gyülekezet élén, van, akinek a kormányban, van, akinek egy iskolában, van, akinek egy gyárban, van, akinek egy mezőgazdasági földön, de minden keresztény embernek küldetése a világ átalakítása az evangélium értékeinek irányába" – mondta Semjén, aki szerint elfogadhatatlan bármilyen alá-fölérendeltségi viszony állam és egyház között.

     Kiadó: HIT Gyülekezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.