OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 3., vasárnap 19:57

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) - A horror albérletárak veszélyeztetik az ország jövőjét

    A kormány nemtörődömsége miatt az egész országban, de különösen Budapesten és a regionális központokban emelkedtek olyan magasra az albérleti díjak, hogy azok már a gazdaság egészét veszélyeztetik.  A Jobbik számos alkalommal hívta már fel a figyelmet a probléma mielőbbi állami szinten történő kezelésére, javaslatainkkal azonban mindig zárt ajtókon kopogtattunk.

Felelőtlenségnek tartjuk, hogy a kormány nem foglalkozik a megfizethetetlen albérleti díjakkal, amik már az országon belüli munkaerő áramlást is akadályozzák, hiszen a megalázóan alacsony fizetésekből szinte lehetetlen az önálló lakhatás anyagi feltételeinek előteremtése.  Az állami közömbösség nagyban közrejátszik a fiatalok tömeges külföldre vándorlásában, amiért egyértelműen Orbán Viktor és kormánya felelős.

A Jobbik kormányra kerülése után határozott lépésekkel fogja felszámolni az albérletpiacon tapasztalható kaotikus állapotokat. Állami hátterű bérlakás-építési programot fog beindítani, amelynek köszönhetően a jelenlegi piaci ár feléért, harmadáért is otthonhoz juthatnak majd a rászorulók.  Ennek megvalósítása során felújítjuk az üresen álló állami és önkormányzati ingatlanokat és azokat is bevonjuk majd a programba. Intézkedéseink a magyar kis- és középvállalkozásoknak is munkát fognak adni, valamint érdemben csökkenteni fogják a külföldre történő elvándorlást, mivel annak egyik legfőbb oka a lakhatási nehézségekben keresendő.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.