OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. december 6., szerda 09:37

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Időben érkezett a segítség

    Tüzet oltottak a határvédelmi szolgálatot ellátó katonák.

A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékének honvédei - a rendőrség munkáját segítve -  több mint két éve vesznek részt az illegális migráció okozta válsághelyzet kezelésében. Noha alapvetően az Ideiglenes Biztonsági Határzár magyar-szerb szakaszának fegyveres őrizetét, határrendészeti, járőrözési, készenléti, illetve felderítési feladatokat látnak el, az elmúlt időszakban számos váratlan helyzettel is szembesültek. A katonák leggyakrabban közúti közlekedési baleseteknél nyújtottak segítséget a bajba jutott állampolgároknak.

A határvédelmi feladatot ellátó egyenruhások 2017. december 4-én az 55-ös főúton közlekedtek, amikor a 41-es kilométerszelvényhez érve egy út szélére félrehúzódó, külföldi rendszámú kamionra lettek figyelmesek. A jármű középső tengelye körül ekkor már sűrű füst gomolygott. A zaklatott sofőr nem tudta kontrolálni a történteket, azonban a katonák gyorsan felismerték a veszélyes helyzetet és a tettek mezejére lépve porral oltóval hárman kezdték meg a közben már terjedni kezdő tűz oltását, ketten pedig a forgalmat irányították, hogy az esetleges baleseteket megelőzzék.

A katonáknak a gyors és hatékony beavatkozás eredményeként még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült megakadályozniuk a lángok tovább terjedését, így a jármű rakományát is megmentették.


     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.