OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 6., szerda 11:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - A Fidesz a fordított Robin Hood: a szegényeket fosztogatja, hogy adhasson a tehetőseknek

    A régióban Magyarország költ messze a legnagyobb arányban családpolitikára, ebből azonban egyedülálló módon nem korrigálja, hanem erősíti a létező egyenlőtlenségeket.

Családtámogatási rendszerünk vezérelve a szegények büntetése. Fő eszköze az egykulcsos jövedelemadó és a világon példátlan módon fölső határ nélküli családi adókedvezmény,miáltal a 444 milliárdos adócsökkentés háromnegyed része a legmagasabb jövedelmű 20%-hoz tartozó gyermekteleneket gazdagította. A mindenkinek járó GYES és családi pótlék viszont kilenc éve egy fillérrel sem emelkedik, értékének csaknem egyötödét elvesztette.A munkanélküli járadékot 9-ről 3 hónaposra rövidítették, összegét 28 ezer forintról 22 ezerre csökkentették, a közmunkás-minimálbért pedig a korábbi 60%-ára vágták vissza.

2013-ban a magyar gyermekszegénység 35 százalékos volt, és ez azóta is alig mérséklődött. A lengyel konzervatív kormányok viszont az ottani 30%-os gyermekszegénységet 12 év alatt 5%-ra szorították le, miközben GDP-jük feleakkora részét sem költik családtámogatásra.

A Demokratikus Koalíció jövőre adó- és járulékreformmal, tisztességes munkanélküli-ellátással, a feltételes családi minimáljövedelem bevezetésével, a minimális mennyiségű víz, gáz, áram és internet díjmentes biztosításával fordítja meg a társadalom kettészakadásának folyamatát.

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő, DK

dr. Oláh Lajos
országgyűlési képviselő, DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.