2024. április 27. szombat

2017. december 6., szerda 14:20

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - "Az ittas vezetés Karácsonykor sem bocsánatos bűn!"  Az Országos Polgárőr Szövetség és a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület közös kampányt indít az év végi ünnepi időszakban az ittas vezetés ellen, mely az egyik legkomolyabb baleseti veszélytényező világszerte.

A kampány keretében az ittas járművezetés veszélyeire hívjuk fel a figyelmet.
Az Országos Polgárőr Szövetség és a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület fontos feladatának tartja a biztonságos közlekedés elsajátítását. A kampány során, olyan információs közlést szeretnénk megvalósítani, ami a járművezetők tájékoztatását célozza meg az alkoholfogyasztás vezetésre gyakorolt negatív hatásairól, és az emberi szervezet számára az alkohol lebomlásához szükséges időtartamról.
A fenti információk átadása mellett segítséget kívánunk nyújtani az önkontrollhoz is, ezért a szétosztásra kerülő szórólapok hátoldalán egyszer használatos alkohol tesztert helyeztünk el.
Az ORFK-OBB ittas vezetés elleni tevékenységét erősítve, azon megyékre  kíván a kampány koncentrálni, ahol az ittasan okozott balesetek aránya 10% felett van.

Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség