OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 09:57

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) kiemelkedően fontosnak tartja a civil világ működését.

    Közben a civil szervezetek nagy része egypár száz-, vagy akár pár tízezer forintból "él meg", no meg egynéhány ember lelkesedéséből, rokonok és barátok támogatásából. A sok akadály és probléma között van egy fölöttébb triviális, de megkerülhetetlen: a könyvelés. A civil szervezet megbíz egy könyvelő irodát, amely egy szerény fix díjért el is vállalja a feladatot, de az alapdíjért járó könyvelési tételek után minden új tételért 200-300 forintot (+ ÁFÁT) számláz. Így ha egy jólélek befizet egy közhasznú szervezetnek 200 Ft adományt, és ez nyomban nettó veszteséget okoz.
    Ezért az abszurd helyzetért nem az üzleti partnereket kellene okolni, a megoldás pedig egyáltalán nem tűnik nehéznek: a kormányzatnak – rendes versenyeztetéssel – ki kellene dolgoztatnia egy olyan szoftvert, amely teljesen megfelel a civil szervezetek könyvvezetési igényeinek, és amelynek segítségével azok, külső cégek igénybevétele nélkül is tudnának eleget tenni könyvelési, adózási, bejelentési stb. kötelezettségeiknek. Ezt a szoftvert és a szükséges szakmai segítséget a kormányzatnak térítésmentesen kellene biztosítania a civil szervezetek nagy többsége számára.
    A kormányzat minden évben milliárdokat költ néhány gondosan kiválasztott civil szervezet szép ötleteinek támogatására, így igazán ráfordíthatna arra, hogy a civilek többsége számára könnyebb legyen a működés.

http://bit.ly/VVMAcivil

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.