OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 10:04

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Szíria felszabadulása világra szóló fegyvertény

    Világpolitikai jelentőségű fegyvertényként üdvözölte Szíria teljes felszabadítását a terrorista uralom alól a Magyar Békekör. Valerij Geraszimov tábornok, orosz vezérkari főnök hivatalos bejelentését követően kiadott nyilatkozatában a Békekör csütörtökön azt írta, hogy a harctéri siker egybevág hazánk békéhez és biztonsághoz fűződő nemzeti érdekével. Szíria szuverenitásának és területi egységének helyreállításában a szír nép, hadserege, és az Aszad elnök vezette kormány hazafias kiállása játszotta a döntő szerepet. A szírek szabadságának és önrendelkezésének visszaszerzésében nélkülözhetetlennek bizonyult az orosz katonai támogatás, az orosz béke-diplomácia, az iráni, a libanoni és az iraki részvétel. A Békekör szerint az Iszlám Állam és az An-Nuszra felgöngyölítése mindazok érdekében áll, akik a népek elnyomására, kiszipolyozására és a hódításra épülő birodalmi logikával szemben az együttműködésen és az egymás iránti tiszteleten alapuló új világrendért küzdenek. Magyarországnak elsőrendű érdeke, hogy a menekültek hazatérhessenek Szíriába. Ezért is kell segítséget nyújtanunk Szíria újjáépítéséhez, az élet normalizálásához. A Békekör arra kéri a magyar kormányt, hogy előfeltételek nélkül állítsa helyre 2012-ben felmondott diplomáciai viszonyát Damaszkusszal. Ismerje el Aszad elnök kormányát a "szíriai forradalmi és ellenzéki erők nemzeti koalíciója" helyett.  Vegye tudomásul, hogy Szíria jövőjéről a szír nép hivatott dönteni.  


     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.