OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. december 11., hétfő 10:23

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) -

    Az orosz dezinformációs hibrid háború bevett, szakértők által az elmúlt években sokszor leírt megoldása, a narratív kontrasztképzés a dekadensnek és erkölcstelennek beállított nyugat és a hagyományos, keresztény értékekhez hűséges országok között. Ezen kommunikációs stratégia célja a 21. század bizonytalanságai közepette a nyugati és fejlődő országok polgárainak elbizonytalanítása saját közösségeik igazságai és hagyományai ügyében. Egy negatív jövőkép hazug felfestése érzelmi távolságot képes képezni a gyanútlan befogadókban, hiszen a nyilvánvaló valóság az, hogy erkölcs, hit és hagyomány ügyében nem földrajzi választóvonalak húzódnak, hanem emberek és embercsoportok közöttiek. Ezekkel pedig együtt kell élnünk a modern társadalmakban.
Az elmúlt időszakban Európában is bizonyítást nyert, hogy akár Hollandiában, akár Németországban, akár pedig az Egyesült Királyságban orosz, állami irányítás alatt álló, dezinformációs és destabilizációs célú közösségimédia-profilok üzemeltek ezerszám. Ezek az orosz politikai érdekkel összhangban befolyásoltak népszavazásokat, választásokat. Ezekkel szemben az EU elkezdte felvenni a harcot és az Egyesült Államokban is komoly nemzetbiztonsági vizsgálatok folynak.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.