OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 13., szerda 17:58

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Sikeres KEP Fórum az Akadémián

    Az Akadémia könyvtártermében tartotta nagy érdeklődés mellett rendezvényét a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP). Témája a KEP X. Társadalmi Párbeszéd Fórumának értékelése volt, amelyet "Újabb kihívások Európában, Közép-Európában a Római Szerződés 60. évfordulóján" címmel tartottak májusban a 2017. évi Magyar Világtalálkozó keretében. A Fórum moderátora Dr. Czeglédi József KEP elnök megnyitójában hangsúlyozta, hogy az új európai kihívások tovább növekedtek pl. a határok védelme, a migráció, a terrorizmus elleni harc, az ökológia, a nemzetiségi ügyek területén. A mostani rendezvény felkért előadói tekintélyes személyiségek voltak: Prof. Kroó Norbert akadémikus, az EMMT elnöke, az MTA v. alelnöke, Dr. Fazakas Szabolcs az Európai Számvevőszék v. tagja, v. miniszter, c. egyetemi tanár, Dr. Tanka László a Magyar Világtalálkozó elnöke. Mindhárman nagyon pozitívan értékelték a KEP májusi Párbeszéd Fórumát, amelyen személyesen, aktívan is részt vettek. Új előadó volt a Migrációkutató Intézet tekintélyes vezető kutatója Dr. Speidl Bianka, aki aktuális tájékoztatást tartott a migráció témakörben. Ezt követően színvonalas, intenzív vitára került sor. Zárszavában Dr. Czeglédi József KEP elnök bejelentette, hogy a következő KEP Társadalmi Párbeszéd Fórum témája: Közép-Európa a Monarchia szétesésétől az Európai Unió keleti kibővítéséig, hagyományosan a Magyar Világtalálkozó keretében 2018. május 17-én. További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.