OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 17:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Liberálisok: a Fidesz ne álljon Európa egységének az útjába!

    A menekültügy kérdésében érzékelhető feszültséget jelent a kötelező kvóták kérdése. A magyar és más közép-európai országok makacs elutasító magatartása azzal a veszéllyel jár, hogy szakadék keletkezik a közös erőfeszítéseken és szolidaritáson alapuló menekültpolitika támogatói és az ellenzők között, amely ezen utóbbi országok elszigetelődését és az európai egységfolyamattól eltávolodását idézheti elő.

A Liberálisok bírálják a magyar kormányt amiatt is, hogy nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Ezzel azt is veszélyeztetheti, hogy nem jut hozzá a számunkra fontos EU-pénzügyi forrásokhoz és azt a látszatot erősíti, hogy Magyarországon nagyon magas a korrupciós kockázat, és sok elkendőzött szabálytalanság van a támogatások felhasználása során.

A Liberálisok támogatják az egységesülő Európát, szorgalmazzák, hogy ennek Magyarország is részese legyen, mert hazánknak egyértelműen az az érdeke, hogy a fejlett centrumhoz, és ne a lemaradó perifériához tartozzon. Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel a destruktív, az európai egységfolyamatot akadályozó magatartásával és az ország valódi érdekeinek megfelelően konstruktív módon vegyen részt a reformfolyamatban.

Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.