2024. április 26. péntek

2017. december 14., csütörtök 17:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Liberálisok: a Fidesz ne álljon Európa egységének az útjába!

A menekültügy kérdésében érzékelhető feszültséget jelent a kötelező kvóták kérdése. A magyar és más közép-európai országok makacs elutasító magatartása azzal a veszéllyel jár, hogy szakadék keletkezik a közös erőfeszítéseken és szolidaritáson alapuló menekültpolitika támogatói és az ellenzők között, amely ezen utóbbi országok elszigetelődését és az európai egységfolyamattól eltávolodását idézheti elő.

A Liberálisok bírálják a magyar kormányt amiatt is, hogy nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Ezzel azt is veszélyeztetheti, hogy nem jut hozzá a számunkra fontos EU-pénzügyi forrásokhoz és azt a látszatot erősíti, hogy Magyarországon nagyon magas a korrupciós kockázat, és sok elkendőzött szabálytalanság van a támogatások felhasználása során.

A Liberálisok támogatják az egységesülő Európát, szorgalmazzák, hogy ennek Magyarország is részese legyen, mert hazánknak egyértelműen az az érdeke, hogy a fejlett centrumhoz, és ne a lemaradó perifériához tartozzon. Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel a destruktív, az európai egységfolyamatot akadályozó magatartásával és az ország valódi érdekeinek megfelelően konstruktív módon vegyen részt a reformfolyamatban.

Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa
     Kiadó: Magyar Liberális Párt