OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 20:16

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Be Smart - HungarianSmart City &Mobility Day-t rendezett Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa és az Aacheni Ipari és Kereskedelmi Kamara a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal együttműködésben (BVK) december 14-én Aachenben.

    A mai rendezvény célja az volt, hogy innovatív magyar vállalkozások új kapcsolatokat alakíthassanak ki német partnerekkel. Aachen híres nagy presztízsű egyeteméről, ahol számos sikeres spin-off vállalkozás született már – mondta Szegner Balázs, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulja.
Nagyon örülök, hogy a BVK egyre több észak-rajna-vesztfáliai startup világban érintett szervezettel lépett kapcsolatba az elmúlt 9 hónapban. Március óta ez már a 3. alkalom, hogy fővárosi startupok mutatkozhatnak be ebben a régióban. A Digitale Stadt Düsseldorffal, a tartomány fővárosának startup ökoszisztémáját összefogó szervezetével, az idén kötött együttműködés keretében 2018 március végén a Rheinland Pitch egyik elődöntőjének Budapest ad otthont. E verseny most először hagyja el a Rajna-partját – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
Dr. Margrethe Schmeer, Aachen polgármestere nagy perspektívát lát a jól fókuszált, magas színvonalú, bilateriális gazdasági eseményekben.
A rendezvényen 9 kiváló magyar startup állított ki és versenyzett. A győztesek a Notch és az AIMotive stratégiai és technikai konzultációs napot nyertek. A nyereményt a közép-európai terjeszkedést Magyarországról tervező FEV, a világ legnagyobb motorfejlesztő cége ajánlotta fel.
     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.