OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 21., csütörtök 16:49

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2017. december 21., csütörtök (OS) - A Jobbik Magyarországért Mozgalom a mai napon határidőben benyújtotta észrevételeit az Állami Számvevőszéknek. Azok a pártok, amelyeknek az ÁSZ az elmúlt három napban kézbesítette a 2015-2016. évi gazdálkodásuk ellenőrzéséről szóló jelentéstervezeteket a törvényi előírás szerint a kézhezvételtől számított tizenöt napon belül tehetnek észrevételt.

    Az ÁSZ minden esetben a pártok észrevételeinek értékelése, kezelése után véglegezi, és hozza nyilvánosságra a jelentéseit, az észrevételek átvételétől számított harminc napon belül. A figyelembe nem vett észrevételeket az ÁSZ köteles a jelentésében feltüntetni és megindokolni, hogy azokat miért nem fogadta el.
AZ ÁSZ felhívja a figyelmet, hogy ellenőrzéseit szigorú szakmai standardok alapján, transzparens módon, minden egyéb szervezettől függetlenül, pártatlanul végzi. Az ÁSZ független a politikától, nem vesz részt a politikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegelhet politikai szempontokat. Az ÁSZ a pártok ellenőrzése során mindenben a vonatkozó és hatályos törvények előírásai, és a minden pártra egységesen érvényes eljárási szabályok szerint, mint jogalkalmazó jár el.

Horváth Bálint, kommunikációs vezető, Állami Számvevőszék
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.