OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. december 21., csütörtök 17:08

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 21., csütörtök (OS) - Karácsonyi ferdítés

    A Klebelsberg Központ megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy egy intézményvezetőknek szervezett, karácsonyi vacsora dekorációjáról készített fotó alapján olyan cikkek jelentek meg, hogy egy szem csokoládégolyóval jutalmaztak meg karácsony alkalmával egy tantestületet. A hírt lehozó médiumok tényként kezelték a történteket, anélkül, hogy meggyőződtek volna annak valóságtartalmáról. A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkekben szereplő intézményt fenntartó tankerületi központ az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is ünnepi igazgatói értekezlet keretében köszönte meg az intézményvezetőkön keresztül minden pedagógus áldozatos és lelkiismeretes munkáját. A műsorral egybekötött eseményen az igazgatói székekre elhelyezett apró, saját kézzel készített, kis ajándékdobozba csomagolt üdvözlő ajándékkal – csokoládéval - is kedveskedett a fenntartó az igazgatóknak. A nevelőtestületek számára természetesen nem ezt, hanem az iskolai munkakörülmények javítására, valamint az oktató munka fejlesztésére szolgáló forrást biztosított a fenntartó év végén. Ennek keretében minden intézmény szabadon választhatott, hogy a diákonként 4000 forintos keretet – amely a tankerületben intézményenként átlagosan 2 millió forintot jelent - mire használja fel.
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.