OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 26., kedd 20:37

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 26., kedd (OS) - Az I. vh. centenáriuma nyomán a székesfehérvári székhelyű Krajczáros Alapítványnak egyik fontos projektje immáron az 5. évébe lép:  "EMLÉKEZET A HŐSÖKRE 1914 - 1918 – ECSETTEL A BÉKÉÉRT".

    E cím jól kifejezi a közhasznú szervezet törekvéseit és a mögötte lévő teljesítményt: közel 200 festményből áll a mostanra a Közép-Európa léptékben is legnagyobbnak, minőségében igen színvonalasnak minősített tematikus kollekció, amely 58 kortárs lengyel, magyar, szlovák és ukrán nemzetiségű alkotó grátisz munkája. Máig mintegy 30 hazai és külföldi tárlat megnyitón sikerült feleleveníteniük a 100 évvel korábbi eseményeket, a hazájukért küzdő és életüket áldozó katonák sorsát.
SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT!!! - hirdeti az alapítvány és teszi le folyamatosan e szavak mellé a kézjegyét. Eddig több alkotótábort bonyolítottak, ahol a feszített munka jól ötvöződött az ismeretterjesztő tevékenységgel, és az egymást illetve szakmai titkok megismerését elősegítő mozzanatok során újabb és újabb festmények lettek hordozóivá a projekt szellemiségének.
KÖSZÖNET a csapat minden tagjának.
Néhány nap és rövidesen ismét temetünk egy esztendőt. Az alapítványnál is számbaveszik a produktumokat és gyengeségeket, ám egyúttal újabb terveket szőnek.

2018-ban is folytatni kívánják a művészekkel megkezdett közös utat és bíznak abban, hogy még többen fognak csatlakozni hozzájuk. Jelenleg 8 helyszínre van megállapodásuk, ahol szívesen fogadják a történelmet a művészet eszközeivel felidéző kiállításukat. (nim)

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.