OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 27., szerda 16:04

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 27., szerda (OS) - Reagálás Halász János sajtótájékoztatójára -

    Az LMP szerint a Fidesznek esze ágában sincs segíteni a bajba jutott családokon: a devizahiteleseket érintő kilakoltatási moratóriumot csak a kampány végéig hosszabbították meg, az egyszülős családok támogatását pedig több ízben megtagadták. Az LMP 2018 áprilisától olyan kormányzásra készül, ahol minden család számíthat a támogatásra.

Az LMP a 2018-as kormányváltás követően kiemelten fogja támogatni a különösen nagy terheket viselő családokat, köztük az egyszülősöket, valamint a tartós betegséggel és fogyatékossággal élő gyermekek szüleit. Jelentősen emelni fogjuk a családi pótlék összegét, megtartjuk a gyermekek után járó adókedvezményt, és kiterjesztjük azt a felsőoktatásban tanulókra 24 éves korig.

Az LMP különösen fontosnak tartja a devizahitelesek megmentését is: jelenleg családok tízezreit fenyegeti az utcára kerülés veszélye, de a kormány – hosszútávú és biztonságos megoldás helyett - csak a választásokig hosszabbította meg a kilakoltatási moratóriumot. A Fidesz a magas jövedelműek számára elérhető CSOK-on kívül nem segíti a lakáshoz jutást sem, az LMP viszont közösségi bérlakásprogrammal készül.

Hamis az a családpolitika, ahol a Fidesz pártközpontjában döntik el, hogy ki számít családnak és ki számíthat támogatásra. A Szél Bernadett vezette kormány minden családot támogatni fog, és kiemelten azokat, akik nagyobb segítségre szorulnak.

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.