2024. április 26. péntek

2017. december 28., csütörtök 10:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) -

51 jelentés készült többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságokról, ebből 30 ellenőrzés a megyei jogú városok vállalatait érintette.
Az ÁSZ 2017-ben – öt nyilvánosságra hozott jelentéssel – befejezte a megyei múzeumok átfogó, mind a 19 intézményre kiterjedő, 2016-ban megkezdett ellenőrzéssorozatát. Idén is folytatta a korábban már ellenőrzött felsőoktatási intézmények utóellenőrzését, összesen 17 egyetemnél értékelték a számvevők az intézkedési tervek végrehajtását. Nyolc ellenőrzés egészségügyi, szociális és rehabilitációs feladatokat ellátó intézményeket érintett, további 17 olyan jelentés készült 2017-ben, amelyek köznevelési, szakképzési, humánszolgáltató és gyermekvédelmi intézmények gazdálkodását értékelték. Ellenőrzési ütemezésének és a törvényi előírásoknak megfelelően az ÁSZ idén is folytatta a költségvetési támogatásban részesült pártok és pártalapítványok gazdálkodásának ellenőrzését, utóellenőrzését. Összesen tíz ilyen jelentést hozott nyilvánosságra 2017-ben, és további pártok, pártalapítványok ütemezett ellenőrzését kezdte meg 2017. második félévében. Idén befejeződött még két közalapítvány – a MÁV Szimfonikusok és a Budapesti Fesztiválzenekar – ellenőrzése is.
     Kiadó: Állami Számvevőszék