OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. december 28., csütörtök 11:49

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Legyen békés ünnepe az állatoknak is! - Petárdamentes övezetek kijelölését kezdeményezik a Liberálisok

    A Magyar Liberális Párt petárda- és tűzijátékmentes övezetek kijelölését kezdeményezi az önkormányzatoknál.
A szilveszteri petárdázások miatt évről évre kutyák százai kerülnek veszélybe, szöknek el otthonukból. A Liberálisok ezért egy olyan online térkép létrehozását kezdeményezik az állatorvosok adatbázisa és a kutyatulajdonosok regisztrációja alapján, amely tájékoztatja a lakókat, hogy hol élnek kutyák, és hol vannak olyan ebek, amelyek kifejezetten félnek a petárda, a tűzijáték zajától. A térképet az állatorvosok a kutyatulajdonosokkal közösen, az önkormányzatok felügyeletével frissíthetnék, a petárdaárusítók pedig kötelesek lennének tájékoztatni az oldalról a tűzijátékot vásárlókat. Ezzel a módszerrel a petárdázás helyszínét éppúgy lehetne korlátozni, ahogyan az alkohol vagy a dohány árusítását az oktatási intézmények közelében.

Célunk, hogy a kutyák ne szökjenek el, ne kóboroljanak el otthonról Szilveszterkor, és csökkenjen a kutyás közúti balesetek száma is. A Liberálisok egy 10 pontos javaslatcsomagot fogalmaztak meg a szakmai szervezetek és az állatorvosok ajánlása alapján, amellyel megelőzhetőek lennének a szilveszteri szökések és balesetek:

1. Minden állatot regisztráljanak az állatorvosoknál, aki eddig nem tette meg, lássa el mikrochippel házi kedvencét. Ez az alapja a térképes adatbázis létrehozásának is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.