OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 20. szombat
Ismertető


2017. december 30., szombat 10:38

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - Újévi kívánság Magyarország kormányától

        A magyar nép érdeke, hogy békében éljen Kelettel és Nyugattal egyaránt. Ezért a kormánynak felül kell vizsgálnia hazánk egyoldalú elköteleződését a NATO-val és az EU-val. A NATO keleti terjeszkedése, Oroszország bekerítése helyett az együttműködésen alapuló új világrend megteremtésén kell dolgozni – fogalmazta a Magyar Békekör a jelenlegi és a választásokból kikerülő leendő kormányhoz címzett újévi kívánságát.
     Azt szeretnénk, ha hazánk a békés együttműködés és a konfliktusok politikai rendezése melletti alkotó kiállásáról, kiegyezési képességéről válna ismertté a világban! NATO-szövetségeseinknek se hagyjuk, hogy letérítsenek erről az útról, még kevésbé, hogy szembe fordítsanak minket békéhez fűződő nemzeti érdekünkkel. Ne hagyjuk, hogy kihasználjanak minket a Kelet ellen! Saját, jól felfogott érdekünkben ne hagyjuk, hogy Ukrajnát felfegyverezzék és agresszivitásra bíztassák Oroszország ellen! Ne hagyjuk, hogy Kijev megfossza jogaitól a nemzeti kisebbségeket, köztük a magyart!
     Működjünk együtt az Eurázsiai Gazdasági Unióval, és alkossunk hidat közte és az EU között! Állítsuk helyre a diplomáciai viszonyt Szíriával, vegyünk részt az ország újjáépítésében, hadd térjenek haza a menekültek! Segítsük elő, ne pedig akadályozzuk egyoldalú lépésekkel Palesztina és Izrael kiegyezését! Ne a NATO további kibővítésében lássuk a megoldást a Balkánon, hanem a fejlődéshez fűződő közös érdek érvényre juttatásában, így az energiaellátás biztosításában!

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.