2024. május 8. szerda

2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (5)

Felháborító, hogy amikor dolgozik valaki korlátlanul vonják tőle a jáarulékot, de amikor munkanélküli lesz, alig pár hónapig van védve, miközben a kormányzat semmit nem tesz annak érdekében, hogy munkahelyeket teremtsen. A VSZ- MAMA 2018 koalíciós partnerének a Vállalkozók Szövetségének (VSZ) programja mentén lát esélyt arra, hogy - törekedve a teljes foglalkoztatásra - a gazdaságélénkítő program segítségével elkerülhető, hogy megalázó pénzekért , kizárólag közmunkán foglalkoztassanak minden munkanélkülit. A közmunkaprogramok szükségesek, de nem sérthetnek emberi jogokat és az ugyanolyan munkáért ugyanannyi bér elvét. Elég volt a 47 ezer forintos megalázásokból. Komplett foglalkoztatási programmal rendelkezik a VSZ–MAMA, és így valódi munkabérekért lehetne foglalkoztatni minden munkanélkülit.

A VSZ a közbeszerzésekről, közbeszerzések nélkülözéséből, valamint a gyanús pályázati kiírásokról: Vizsgáló bizottságoknak kell feltárni, hogy mikor, milyen vállalkozások jutottak mutyi szinten társadalmi javakhoz, és el kell számoltatni azokat, tehát nem csak a politikusokat, akik ezt elősegítették, de azokat is ahová a száz és ezer milliárdos összegek kerültek. Fel kell számolni a politikus-bűnözést és törekedni kell a korrupció teljes felszámolására. A kormányzat számoljon el minden rábízott hazai és EU pénzzel. Vissza kell szerezni a magyar társadalom számára ezeket a pénzeket.

Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ