OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2018. január 2., kedd 20:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - Nyílt levél Deutsch Tamásnak

    Nyílt levél Deutsch Tamásnak

Képviselő Úr!
Meggyőződésem, hogy Magyarországon sokakat megdöbbentett az Ön nyilatkozata, amellyel mentegetni próbálta Schmidt Mária asszony közalapítványának azt a döntését, hogy a V4 országok "Európa jövője" című budapesti konferenciájára kiemelt előadónak hívták meg az amerikai szélsőjobboldal (alt-right) egyik emblematikus figuráját Milo Yiannopoulost, akitől újabban már saját szervezete is elhatárolódott. Szakított vele a Donald Trump elnökké választását támogató szélsőjobboldali szerkesztőség és portál, a Breitbart is. A várható nemzetközi botránytól tartva Schmidt Mária alapítványa is igyekszik kihátrálni a meghívásból, ezért elrejtették a meghívottak listáját. Jellemző, hogy a rendezvényre jó néhány kevésbé ismert német, francia és más szélsőjobboldali aktivista is meghívást kapott.

Ön a magyar sajtóban megjelent elítélő nyilatkozatokat "a szociál-liberális média hisztijének" nyilvánította, amivel inkább saját magát minősítette. Azt a kijelentését pedig botrányosnak tartom, hogy Önnek sokkal nehezebb volt a rendszerváltás utáni első demokratikus parlamentben Horn Gyula mellett ülni, aki szavai szerint "saját népére lőtt".
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.