OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2018. január 8., hétfő 13:59

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. január 8., hétfő (OS) - LMP: A paksi beruházás életveszélyes -

    Sajtóértesülések szerint durva geológiai problémák vannak a paksi atomerőmű körül: a lösztalaj alkalmatlannak látszik az újabb blokkok felépítésére. Az LMP felszólítja az érintett szerveket a haladéktalan intézkedésre.

A Népszava információi szerint az épületsüllyedést mérő eljárások pontosítására szólította fel a paksi atomerőművet az Országos Atomenergia Hivatal. Bizonyos adatok arra utalnak, hogy a süllyedés mértéke a vártnál jelentősebb. Tervek pedig nincsenek a süllyedési helyzet megfelelő kezelésére.

Az LMP álláspontja szerint újfent bebizonyosodott, hogy a paksi atomerőmű jelen állás szerint is potenciális veszélyt jelent az élet- és vagyonbiztonságra, így az új paksi beruházást azonnal le kell állítani. A konkrét eset vonatkozásában pedig az LMP felszólítja az érintett szerveket a haladéktalan intézkedésre és a közvélemény azonnali tájékoztatására. Ha a kormány számára valóban fontos a biztonság, akkor ne titkolózzon üzleti érdekekre hivatkozva Paks 2 kockázatai ügyében: a Roszatom  üzleti érdekei ugyanis nem lehetnek fontosabbak, mint a magyar emberek biztonsága.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.