OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 8., hétfő 16:20

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 8., hétfő (OS) - Törvényt sértett az Állami Számvevőszék

    Az Állami Számvevőszék mai napon megjelent jelentése a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2015-2016. évi gazdálkodásáról nagyrészt szó szerint megegyezik a december 6-án megjelent jelentéstervezettel. A Számvevőszék semmilyen új információt, körülményt nem tudott találni az elmúlt 1 hónapban állításai igazolására, ez az idő nem volt elég arra sem, hogy belássa jelentéstervezetének és eljárásának törvénysértő, szakmaiatlan mivoltát. Az Állami Számvevőszék az eljárás során és a mai napon megjelent jelentés alapján sem tartotta be a rá vonatkozó törvényeket, ezt a 2017. december 21-én megjelent észrevételekben részletesen elemeztük.
A ma megjelent jelentéssel újabb pontokban sértette meg az ÁSZ a hatályos törvényeket, hiszen az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény az alábbiak szerint rendelkezik: 29. § (3) Az Állami Számvevőszék az észrevételre a beérkezésétől számított harminc napon belül írásban válaszol. A figyelembe nem vett észrevételeket köteles a jelentésben feltüntetni, és megindokolni, hogy azokat miért nem fogadta el.


     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.