OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. január 11., csütörtök 17:42

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2018. január 11., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: Látszatból valóság

    
Áder János április 8-ra meghirdette a ‘választásnak’ hazudott egynapos nemzeti konzultációt. Csak emlékeztetőül: a 2014-es hasonló eseményről a nemzetközi megfigyelők (EBESZ) úgy nyilatkoztak, hogy bár látszólag voksolás zajlott, de az nem felelt meg a demokratikus választásokról szóló európai egyezmények kívánalmainak, illetve hogy a kormánypártok jogtalan előnyökre tettek szert. Sajnos, azóta csak romlottak az idevágó körülmények.

Nos, pestiesen szólva: innen szép a győzelem. A helyzet ahhoz a csalárd szavalóversenyhez hasonlítható, amelyen egyes fellépők nem vagy csak nagyon halkan, avagy mindössze részben adhatják elő produkciójukat. A szavazóközönség egy része ugyanakkor rendesen agymosott, egy másik része megzsarolt, megfélemlített, a harmadik része elfásult, ám létezik egy igen nagy hányad is, amelyik változást akar.

Jelen körülmények között tehát nehéz, de nem lehetetlen a hatalomnak meglepetést okozni. Bátorság és elszántság a két szükséges erény. A bátorság másokat is magával ragad, az elszántság pedig a hitet erősíti. Európa többsége a bátrakat és az elszántakat segíti, de helyettük miért is cselekedne. Most rajtunk a sor!

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.