OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 11., csütörtök 18:40

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 11., csütörtök (OS) - Könyves szekér érkezett a királyok városába, Székesfehérvárra.

    A mai felgyorsult világban különös értéke van annak, ha időt tudunk szakítani arra, hogy megálljunk egy pillanatra és kezünkbe vegyünk egy könyvet. Az elmélyült és elgondolkodó olvasáshoz idő és türelem kell – hangsúlyozta Latorcai Csaba Székesfehérváron abból az alkalomból, hogy a királyok városába érkezett a "Rex" névre keresztelt könyves szekér. A könyves szekér ünnepélyes felállítása alkalmából a Miniszterelnökség helyettes államtitkára beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az olvasás iránti érdeklődés felkeltése és annak megszerettetése a családban kezdődik, amely közösen eltöltött, minőségi időt feltételez.

A kezdeményezés nemcsak Magyarországra terjed ki, hanem határon túlivá kívánja tenni a minőségi könyvek terjesztését. Ez a célkitűzés egybeesik a Magyar Kormány törekvéseivel is, hiszen a hazai és határon túli kulturális élet támogatására kiemelt feladatként tekint a kabinet. Jól mutatja ezt az is, hogy a 2018-as esztendőben a Kormány csak a Nemzeti Együttműködési Alapból mintegy 4,9 milliárd forint pályázati összeget biztosít a civil szervezetek működésére és szakmai programjaik támogatására.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.