OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2018. január 12., péntek 14:39

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Jövő héten eléri a járványküszöböt az influenzás megbetegedések száma

    Az ÁNTSZ adatai szerint  már a héten 10ezerre tehető az influenzás megbetegedések száma az országban,s néhány nap múlva elérheti a 15ezer fős járványküszöböt. Budapesten és Pest megyében már most súlyos a helyzet.A Párbeszéd szerint mindent meg kell tenni a tavalyi kritikus méretű járvány megelőzése érdekében: a párt azonnali választ vár Balog Zoltántól, hogy a kormány hogyan készült fel a járványra, mit tesz annak további terjedése ellen, és a kórházak készen állnak-e a szövődmények kezelésére.
A megbetegedések száma már most kétszer annyi, mint tavaly azonos időszakban.Szakmai szervezetek már ősszel jelezték a kormánynak, hogy 2018-ban minden eddiginél súlyosabb járványra kell felkészülni. Tavaly kritikus ellátási problémák merültek fel, rengeteg gyermek került intenzív osztályra a szövődmények miatt, Budapesten például nem volt elég ágy, ahol elhelyezzék őket. Az átoltottság mértéke eközben minden korábbinál alacsonyabb volt, ugyanis a kormány nem volt hajlandó felvilágosító-megelőző kampányt folytatni,többek között emiatt is többen vesztették életüket, mint korábban.
A Párbeszéd több éve követeli, hogy a kormány tegyen meg mindent az átoltottság növelésért, indítson kampányokat,mérje fel az intézményi kapacitásokat. Elfogadhatatlan, hogy politikai okokból,a tisztiorvosi szolgálat és ellenőrző szervek bedarálása és a kormány tétlensége miatt emberek egészsége veszélybe kerülhet.
Szabó Tímea társelnök
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.