OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 12., péntek 15:33

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Látszatintézkedések helyett valódi diplomáciai és politikai segítséget Székelyföldnek!

    A székely autonómia törekvések egy helyben állnak, mert a magyar kormány csupán látszatintézkedéseket tesz, miniszterelnöki megbízottat jelöl ki, de valódi segítséget nem ad Székelyföldnek. A Párbeszéd szerint a helyiek igényei a legfontosabbak, és az, hogy a magyar kormány segítségével az ott élő románok és székelyek között párbeszéd induljon el.

A legsötétebb középkort idézi a román miniszterelnök székelyekre vonatkozó kijelentése. A Párbeszéd szerint civilizált, unióhoz tartozó kormány vezetője ilyet nem mondhat, ezért azonnal bocsánatot kell kérnie, ezek a kijelentések az EU nemzetiségi kisebbségeket védő jogszabályait is sérthetik.

A székely autonómia törekvések évek óta nem haladnak előre, a magyar kormány évek óta nem segíti érdemben az ott élő magyarság céljait, csupán látszatintézkedéseket tesz: miniszterelnöki megbízottat jelöl ki, konferenciákat tart, de mindig csak beszél az autonómiáról, sem diplomáciai sem politikai döntéseket nem hoz.

A Párbeszéd szerint a magyar kormánynak elő kell segítenie a párbeszédet a helyiek között. A párt szerint a közös nevező megtalálása lenne a feladat. Székelyföld autonómiájának kérdése nincs elintézve azzal, hogy számos kormányzati épületen kint van a székelyzászló.

Párbeszéd Magyarországért

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.