OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 13., szombat 10:30

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. január 13., szombat (OS) - Jár a minimálbér a közmunkásoknak is!

    A Párbeszéd tiltakozik a Fidesz-kormány embertelen, a közmunkásokat semmibe vevő politikája ellen. Nem elfogadható, hogy a közmunkások bérére szánt pénzt a kormány tavaly sporttámogatásokra csoportosította át, és fizetésüket idén sem emeli.

Nem emelte a kormány idén a közmunkabért, pedig lenne rá forrás a költségvetésben. Ezt bizonyítja, hogy tízmilliárdok maradtak meg tavaly a közmunkára szánt pénzből, amelyet azután a kormány többek között sporttámogatásokra fordított. Ez a döntés mélységesen erkölcstelen, és híven kifejezi az Orbán-kormány szegényekkel szembeni ellenérzéseit. Világosan mutatja, mit tart a hatalom fontosnak és mit nem.

Ma Magyarországon kialakult egy fényűzően élő új kaszt, egy nagybirtokosokból és nagyvállalkozókból álló új arisztokrácia, ahová a belépőt az utóbbi időben egyre gyakrabban politikai kapcsolatokkal váltják meg. Hazánkban ma szinte minden politikai döntés e csoport érdekeit szolgálja. A Párbeszéd azonban azt akarja, hogy újra a munkájukból élők érdekei számítsanak, ne pedig a NER élősködőinek érdekei.

A Párbeszéd azt vallja, hogy legalább a minimálbért ki kell fizetni minden munkavállalónak, így a közmunkásoknak is. Hosszabb távon pedig a nyomort és kiszolgáltatottságot konzerváló közmunka helyett hatékony segítséget: oktatást, képzést, mentorálást és hosszabb munkanélküli ellátást kell biztosítani a munkanélkülieknek – ezzel a munkaerőhiányt is enyhítve.

Tordai Bence, szóvivő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.