OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 15., hétfő 11:23

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 15., hétfő (OS) -

    Spät Judit és Vajda Zoltán (Együtt): Az Orbán-kormány a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban is becsapta az embereket 
Az Együtt kormányváltás után igazságos nyugdíjrendszert hoz létre
Spät Judit és Vajda Zoltán, az Együtt politikusai szerint bár több fideszes politikus is kampányolt a magánnyugdíjpénztárak ellen és el is raboltak 3000 milliárd forintnyi megtakarítást, mára bebizonyosodott, ezzel kapcsolatban is csak becsapta a kormánypárt a magyar embereket. Az Együtt kormányváltás után az egyéni nyugdíjszámla kialakításával és a nyugdíjrendszer fenntarthatóbbá tételével biztosítani fogja a legalább részleges kárenyhítést a magánnyugdíjpénztári rendszer államosításának kárvallottjai számára. A nyugdíjrendszer fenntarthatóbbá tétele tudna érdemben javítani a kiraboltak helyzetén.
Mint ismert, a Fidesz 2010-ben lényegében megzsarolta a magánnyugdíjpénztári tagokat, hogy válasszák az állami nyugdíjrendszert. Mára azonban átlagosan hetven százalékkal nőtt az énpénzem.hu számításai szerint azoknak a megtakarítása, akik 2011-ben kitartottak a magánnyugdíjpénztári tagság mellett.
Spät Judit és Vajda Zoltán szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz-kormány a nyugdíjakkal kapcsolatban is becsapta az embereket. Az Orbán-rezsim felélt 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjvagyont, amit maga vett el a magyar emberektől.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.