OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 19., péntek 10:41

Az IRÁNYTŰ Párt közleménye
    Budapest, 2018. január 19., péntek (OS) - Emberarcú iskolát vár el az Iránytű Párt. Érzékelhető tananyag-csökkenést kíván elérni az általános és középiskolákban az Iránytű Párt. A parlamentbe készülő párt ezért az általános iskolákban napi 5, a középiskolákban napi 6 iskolai órában maximálná az óraszámot. Ez azt jelentené, hogy heti 25 és 30 óránál nem lehetne többet tanítani

    A párt tisztában van azzal, hogy a megnövekedett ismeretanyag nehéz helyzetbe hozza a Nemzeti Alaptanterv készítőit, de úgy látja, hogy a mennyiség most már a minőség rovására megy. Az iskolában elsősorban a gyerekek kíváncsiságát kell felkelteni és a tájékozódási képességet kell fejleszteni nem felesleges adatokkal kell teletömni a fejüket. Életszerűtlen az internet és okostelefonok korában, hogy fejből kelljen tudni történelmi évszámokat, költők családi kapcsolatait vagy földrajzi helyek pontos tengerszint feletti magasságát.

Az Iránytű párt érthetetlennek tartja, hogy ebben a kérdésben miért nem történtek már lépések azután, hogy még 2016-ban Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy televíziós interjúban "konkrét javaslatcsomagot ígért a diákok leterhelésének csökkentésére".

     Kiadó: IRÁNYTŰ Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.