OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 24., szerda 13:23

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 24., szerda (OS) - Tíz kérdés tíz párthoz – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) az április 8-i országgyűlési választásra való felkészülés jegyében szeretné segíteni tagjait, határon túli társszervezeteit és a választópolgárokat abban, hogy a kereszténység és a magyarság múltja, jelene és jövője szempontjából fontos kérdésekben a választási kampányban főszerepet játszó tíz párt véleményét hiteles forrásból, összehasonlítható módon megismerhessék.

    Ennek érdekében a megszólított pártok vezetőinek tíz azonos kérdést küldött meg azzal a kéréssel, hogy álláspontjukat tömör válaszokban összegezzék.
A KÉSZ a feleleteket – kivárva a 30 napos reagálási határidőt – változtatás és kommentár nélkül hozza nyilvánosságra.
Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk segíti a választópolgárok lelkiismeretes döntését.

A kérdések az alábbiak:
1. Mi pártja álláspontja azzal kapcsolatban, hogy hazánk Alaptörvénye leszögezi a kereszténység nemzetmegtartó szerepét?
2. Pártja fontosnak és szükségesnek tartja-e a kereszténység védelmét? Amennyiben igen, milyen bel- és külpolitikai eszközöket kíván alkalmazni ennek érdekében?
3. Pártja a szegények támogatása és felemelése érdekében alkalmazható eszközök közül melyik ötöt tartja a  legfontosabbnak?
4. Milyen szerepet szánnak az egyházaknak az oktatásban és a szociális ellátásban? Meg kívánja-e pártja változtatni az egyházak által fenntartott oktatási és szociális intézmények finanszírozását?
    
     Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.