OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 29., hétfő 15:12

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. január 29., hétfő (OS) - Orbán fideszes helytartókat akar polgármesterek helyett

    A Fidesz fel akarja számolni a jelenlegi önkormányzati rendszert, azért, hogy saját helytartóit ültethesse a települések vezetői székébe. Ez már most sem áll távol a Fidesztől, hiszen Felcsút és térsége már kapott külön, miniszterelnöki biztost, Pécsen pedig gondnokság alá helyezték a polgármestert, és az egész várost.

Orbán Viktor azért, hogy az elégedetlenkedő polgármestereket és helyi képviselőket elhallgattassa képes felszámolni az önkormányzati választásokat bizonyos településeken. Az már korántsem érdekli a Fideszt, hogy ennek a következményeként megszűnik a települések érdemi érdekképviselete, és az önkormányzati hivatalok elsorvasztása miatt már nemcsak a kórházakban, de a helyi hivatalokban is várólisták alakulhatnak ki.

Az önkormányzati iskolák és kórházak államosításával már eddig is mérhetetlen károkat okozott a Fidesz az egészségügyben és oktatásban, ezzel is hozzájárulva a falvak, kisvárosok, térségek elnéptelenedéséhez.

Az MSZP elkötelezett a települések önállósága mellett, elkötelezett azon állampolgári jog érvényesüléséért, mely szerint helyi képviselőjét mindenki saját maga választhassa meg és ne Budapestről nevezzenek ki egy politikai megbízottat.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.