OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. január 29., hétfő 15:19

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 29., hétfő (OS) - Lövei Csaba újabb feljelentést tett a Nyíregyházi Kórház körüli botrányos ügyekben!

    Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi országgyűlési képviselőjelöltje a 15 milliárdos uniós finanszírozással épített nyíregyházi "Jósa András Tömbkórház Projekt" kapcsán 2017-ben szerzői jogok különösen nagy vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt tett feljelentést. Miután a megítélt kártérítés százmilliós nagyságrendű összegét javarészt közpénzből kell megfizetni, felmerül a hűtlen kezelés gyanúja. Éppen ezért Lövei Csaba most ennek gyanúja okán is feljelentést tett. 

A nyíregyházi kórházberuházás eredeti tervezőjével 2010 januárjában szerződést bontottak, majd többszörös áron új tervezőt bíztak meg. A Debreceni Ítélőtábla tavalyi jogerős döntése szerint, az első tervező terveit felhasználva készült a lényegesen drágább új. Ezért polgári perben több száz milliót ítélt meg az eredeti tervezőnek és bocsánatkérő közlemény megjelentetésére kötelezte. Ennek okán született a tavalyi büntető feljelentés és zajlik az eljárás. Az ügy a Kúriára került, amely a másodfokú ítélet lényegén nem változtatva döntött véglegesen az ügyben.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.