OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. január 31., szerda 11:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - DK-Szolidaritás: Reagálás Szél Bernadettre

    Szél Bernadett azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc hazudott, amikor azt állította, hogy az LMP is megkötötte a maga alkuját a Fidesszel.

A Demokratikus Koalíció szeretné emlékeztetni Szél Bernadettet pár vitathatatlan tényre: ő volt az a pártvezető, aki 2016 nyarán együtt sorosozott Tusnádfürdőn Kósa Lajossal és Harrach Péterrel. Az LMP volt az a párt, amely 2016 novemberében kétharmadot adott a Fidesznek és megszavazta, hogy 2028-ig a Fidesz emberei alkossák az Alkotmánybíróságot. Tekintve, hogy az LMP most éppen Mellár Tamással szemben készül saját jelöltet indítani, arról sem tudunk megfeledkezni, hogy 2014-ben az LMP különindulása az ellenzéknek 11 körzetbe került; 11 olyan körzetet nyert meg a Fidesz, ahol a demokratikus ellenzéki szavazók voltak többségben.

E tények rögzítése után szívesen vennénk, ha Szél Bernadett érdemben is reagálna és elmondaná, hogy miért lenne hazugság, hogy az LMP több kritikus ponton a Fidesz politikai törekvéseit támogatta a demokratikus ellenzék törekvéseivel szemben.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.