OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 31., szerda 15:41

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - LMP: Felszólítjuk a kormányt Magyarország energiafüggőségének csökkentésére -

    A lengyel és az amerikai külügyminiszter legutóbbi közös sajtótájékoztatóján elítélte az Északi Áramlat 2 gázvezeték kiépítését, amelyen keresztül orosz gázt juttatnának el Európába, mert az Vlagyimir Putyin politikai befolyásszerző céljait szolgálja. Az LMP egyetért a lengyel külügyminisztérium álláspontjával.

Az LMP álláspontja szerint a gázellátás tekintetében is minden szinten meg kell akadályozni, hogy a putyini Oroszország befolyásszerző tevékenysége erősödjön Közép-Kelet Európában, különösen Magyarországon. A jelenlegi magyar kormány már így is totális hűbéri viszonyba került a moszkvai vezetéssel, pedig illiberális szövetségese, a mostani lengyel kormány is egyértelműen látja: Oroszország jelenlegi politikai vezetése veszélyt jelent a térség országainak szuverenitására, nemzeti függetlenségére.

A jelenlegi miniszterelnök 2016-ban még a kormány egyik legnagyobb politikai teljesítményének nevezte a rezsicsökkentést, miközben a jelentősen csökkenő világpiaci ár ellenére továbbra is a drága orosz gázzal fűtenek a magyar emberek. Az LMP álláspontja szerint Orbán Viktor szövetségi politikájával egyedül a fideszes oligarchák járnak jól, a magyar emberek pedig egyre többet fizetnek ezért.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.