OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. február 1., csütörtök 13:34

A Magyarországon Élő Kurdok Egyesülete (MÉKE) közleménye
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) - Állítsák le a török agresszort a kurdok ellen!

    Több mint egy hete a török hadsereg Erdogan elnök parancsára,nem valós érvekre hivatkozva támadásokat kezdett intézni a szíriai Kurdisztánban található Afrin város ellen. A hadsereg már egy hete, de idáig sem tudott tényleges előrelépést tenni a NATO majdnem legerősebb tagjaként és az oroszok jóváhagyásával együtt sem.Az olajfa nevezetű török katonai hadművelet újból több százezres menekülthullámot indít el, illetve megsemmisül az infrastruktúra és a műemlékek is, valamint több száz civil ember halálát okozta. Erdogan, minden nemzetközi normát és jogokat figyelmen kívül hagyva behatolt a szíriai területre Afrinba. Szeretné a kurd erőket megsemmisíteni, azokat a kurd erőket, akik sikeresen harcolnak a mai napig is az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet ellen az USA és a szövetségeseik mellett. Erdogan szerint nincs különbség az ISIS és a kurd erők között, mind a kettő terrorszervezet.A világnak és az ENSZ-nek végre tudomásul kellene vennie, hogy a török elnök nem diktálhatja a világnak a gazdasági és politikai lépéseket, az Oszmán birodalom ideje már 100 éve lejárt. Az ankarai vezetők a mai napig is a volt birodalmuk gondolkodásával bírnak, ezért is fenyegetik Európát a menekültek áramlásával, Hollandia elfoglalásával, Németország eltörlésével, az USA erőinek megtámadásával és nem utolsó sorban a saját kurdjaik megsemmisítésével.A Közel-keleti nép békét, testvériséget és az európai normákon belüli életet szeretne a háború helyett.
     Kiadó: Magyarországon Élő Kurdok Egyesülete (MÉKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.