OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. február 6., kedd 13:17

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) -

    Szigetvári Viktor: Az Orbán-rezsim a paksi hitellel ördögi körbe vezette hazánkat
Drága az előtörlesztés is a Paks2 projektben

Szigetvári Viktor szerint ismét bebizonyosodott, hogy hazánk csak rosszul jár a Paks2 bővítéssel és az arra felvett hitellel. Drága a hitel és valójában nagyon drága az előtörlesztés is.  Tisztességes, a megújuló energiaforrásokra jobban építő energiastratégia kell. A Paks2 beruházást azonnal le kell állítani!

Eddig 24,2 milliárd forintnyi hitelt vett fel hazánk az oroszoktól a Paks II. beruházásra. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy a kormány megkezdi ennek a hitelnek az előtörlesztését. Ugyanakkor ez a hír már egyáltalán nem hangzik olyan jól, ugyanis a Varga által hivatkozott 1,93%-os kamat ma már a 3%-hoz közelít. Vagyis lényegesen kevesebb az előtörlesztés nyeresége, mint azt korábban várni lehetett - írta meg a Portfolio.

Szigetvári Viktor szerint ördögi körbe vezette hazánkat az Orbán-kormány a paksi hitel ügyében: drága a hitel és valójában nagyon drága az előtörlesztés is. Nyilvánvalóan nem kellett, nem szabadott volna orosz hitelből sietve építeni atomerőművet.

Ismét bebizonyosodott, hogy Paks2 egy soha meg nem térülő, tisztességtelen beruházás, ami nem érdeke a hazai fogyasztóknak. Tisztességes, a megújuló energiaforrásokra jobban építő energiastratégia kell. Éppen ezért a Paks2 beruházást azonnal le kell állítani!

Szigetvári Viktor
az Együtt miniszterelnök-jelöltje
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.