OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 6., kedd 17:27

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) -

    Szanyi Tibor hangsúlyozta: "Szerbia és a többi déli szomszédunk mielőbbi uniós tagságához Magyarországnak nyilvánvalóan különösen fontos, közvetlen érdekei fűződnek. Ehhez képest az EU-bővítés ellenzőinek jellemző érvei között éppen Orbán politikája szerepel az első helyen, mint annak a veszélynek a megtestesítője, hogy csatlakozása után egy tagállam elkezd EU-ellenes politikát folytatni, egyoldalú előnyökre törekszik, megtagadja az európai értékeket és a szolidaritást. Üres támogató nyilatkozatok helyett Orbán inkább azzal tehetne a nyugat-balkáni tagjelöltekkel szembeni bizalmatlanság eloszlatásáért, ha elkezdene az európai demokratikus értékeket tisztelő, konstruktív és hiteles uniós politikát folytatni. Erre persze egyelőre nem látok nagy esélyt, de hiszem, hogy az áprilisi választások után már múlt időben beszélhetünk Orbánról, mint az európai építkezés egyik fő akadályáról".            
    
     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.