OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. február 9., péntek 13:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - Ujhelyi: a magyarországi uniós pályázati rendszer teljes felülvizsgálatát kezdeményeztem az Európai Bizottságnál

    Ez utóbbi nem lenne példa nélküli, az Orbán-kormány által átalakított és centralizált pályázati rendszer kapcsán már korábban is komoly aggályok merültek fel; az Európai Bizottság több alkalommal is átmenetileg befagyasztotta a hazánknak járó kifizetéseket a vélt visszásságok miatt. Most tudható, hogy nemcsak az Elios közvilágítási pályázatai kapcsán, de a több mint ezermilliárd forintnyi forrást szétosztó Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) is súlyos visszaélések történtek, illetve történhettek. Bejelentésem nyomán az európai intézmények is vizsgálják a TOP-pénzek egyértelműen politikai és nem szakmai vagy rászorultsági alapon kiosztott forrásainak útját. Tudható, hogy többek között Heves, Békés, Bács-Kiskun, Nógrád, Baranya, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Tolna megyében is konkrét esetek alapozzák meg a gyanút: a helyi Fidesz-vezetők az uniós előírásokkal és a hatályos törvényekkel szemben saját potentátjaiknak osztották szét az európai közpénzeket. Árulkodó bizonyítékot maga az uniós pénzekért felelős miniszter, Lázár János is szolgáltatott, amikor nyilvánosan elismerte: azért nyertek teljesen egyforma pályázatokkal bizonyos fideszes települések, mert "politikai megegyezés" alapján osztották szét a pénzeket a megyei önkormányzatok, a formális pályázatok pedig csak a "megegyezések dokumentálásai".
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.