OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. február 12., hétfő 10:06

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 12., hétfő (OS) -

    Ezek azonban csak népbutító, "itt a piros, hol a piros" etikai színvonalú trükközések. Helyettük már mélyreható és azonnali változtatásokra lenne szükség, mert mára tarthatatlanná és tűrhetetlenné váltak mind a magyar emberek katasztrofális egészségi állapotmutatói, mind a hazai egészségügy és a társadalmi egészségbiztosítás helyzete is.
A sokat emlegetett egészségi, megbetegedési és halálozási mutatók egyben a "társadalmi igazságosság, tehát a tisztességesség" állapotjelzői is.
Az egészség ügye, és az egészségügy ügye ugyanis alapvetően és elsődlegesen erkölcsi kérdés, mely messze túlmutat az egészségügy szakpolitikai kérdésein, sőt, a kétségkívül szükséges, de távolról sem elégséges közgazdasági vonatkozásokon is.
A nemzet legfontosabb dolgai között ez is a társadalmi működés igazságos, tehát tisztességes, vagy épp ellenkezőleg, igazságtalan, tehát tisztességtelen működésétől, tömören szólva emberközpontú voltától függ.
A pénzközpontú politikának az ember csak eszköze, míg az emberközpontú közpolitikához a pénz sok közül pusztán az egyik eszköz.
A társadalom mindenkori működésének tisztessége vagy tisztességtelensége pedig nem mástól, mint a mindenkori hatalom birtokában lévő politikusoktól függ.
Egyben még bízhatunk, és a politikusok is megfontolhatnák: Aki másnak vermet ás, maga esik bele!
A tudás ingyenesen elérhető: https://mok.hu/fooldal/pdf-konyv---dr-gilly-gyula---a-tisztesseges-tehat-igazsagos-tarsadalom-es-az-elsodleges-tarsadalmi-javak

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.