OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. február 13., kedd 14:26

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. február 13., kedd (OS) - A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ alapította, az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő Katica Családok Átmeneti Otthona – a szegények és rászorulók megsegítése érdekében vállalt tevékenységével összhangban – szociális és gyermekjóléti közfeladatok ellátását végzi. Az intézmény hajdúböszörményi telephelyén sikerült a közelmúltban megvásárolni és felújítani egy ingatlant, amelynek átadása február 13-án történt meg a településen.

    Az eseményen köszöntőt mondott dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Sőrés István, Hajdúböszörmény alpolgármestere, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Hári Tibor, a szervezet ügyvezető főigazgatója. A beruházás összértéke mintegy 120 millió forint, amelyből a Belügyminisztérium támogatása 105 millió forint volt. A családok átmeneti otthona nehéz helyzetbe került családok számára jelent segítséget. Jellemzően egyedülálló édesanyák és gyermekeik kapnak elhelyezést az intézményben. Azok az édesanyák, akik gyermekkel érkeznek, a felügyeletet nem tudják másra bízni, így a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésük nagyon nehézkes. A közfoglalkoztatási program keretében olyan intézményt sikerült létrehozni, ahol foglalkoztató helyiségek kialakításával biztosítható az érintett családok számára az átmeneti foglalkoztatás lehetősége, így az ellátottak rendelkeznek valamilyen formában jövedelemmel. Az otthonba 13 család költözhet, összesen 40 személy elszállásolására van lehetőség.

     Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.