OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. február 20., kedd 19:49

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 20., kedd (OS) - LMP: Rászoruló családokat támogassanak a Kövér László által önkényesen kiszabott és a ma megszavazott büntetésekből -

    Az LMP felszólítja Kövér László házelnököt, hogy a Szél Bernadettre és Hadházy Ákosra önkényesen kiszabott büntetésekből rászoruló családokat támogasson, illetve hivatala számoljon el a bírságokból befolyt összegek elköltéséről.

Kövér László házelnök az LMP frakcióvezetőjét és miniszterelnök-jelöltjét büntette a legtöbbször, illetve a legnagyobb összeggel. A közel 1 millió forint vonatkozásában Szél Bernadett tavaly novemberben kezdeményezte olyan alap létrehozását, amely rászoruló családokat támogat, azonban a házelnök nem válaszolt a megkeresésre.

Az LMP szerint már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy Kövér László kettős mércét alkalmazva folyamatosan korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban.

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt ezért ismételten kezdeményezi, hogy a rá kiszabott 432.107 Ft és a Hadházy Ákosra kiszabott 100.000 Ft bírságból a házelnök olyan rászoruló családokat támogasson, akikről a kormány az elmúlt nyolc évben teljesen megfeledkezett.

Az LMP politikai közösségének tagjait nem lehet pénzbüntetésekkel eltántorítani attól az alapvetéstől, hogy a valóság oldalán állva mindig, minden körülmények között az igazságot mondják ki. A valóság pedig mindig győzni fog az önkény és a propaganda ellen.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.