OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2018. március 6., kedd 14:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - A KLIK nem mond igazat Lázár János szerint sem -

    A Klebelsberg Központ (KLIK) állítása szerint a tankerületi központok számára jelenleg is rendelkezésre állnak mindazon informatikai rendszerek, amelyekkel az intézmények támogatása megvalósítható. Az LMP egyeztetést javasol a KLIK és Lázár János miniszter között, hiszen valamelyikük nem mond igazat. Az LMP ismét hangsúlyozza: a feljelentést megint megteszi.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tavaly májusban személyesen győződött meg arról, hogy a KLIK által 900 millió forintért vásárolt számítógépes nyilvántartási rendszer működésképtelen vagy éppen teljesen kihasználatlan. Most kiderült, hogy a 30-ból 14 szoftver valójában soha nem is létezett.

Az LMP álláspontja szerint meglehetősen cinikus az a nyilatkozat, amelyet a KLIK a mai napon adott ki, hiszen minden jel arra utal: Solti Péter, a KLIK vezetője áll hadilábon a tényekkel. Maga Lázár János miniszter ismerte el, hogy a KLIK által EU-s pénzből vásárolt informatikai rendszerek többsége valóban nem készült el vagy használhatatlan. A döbbenetes beismerő vallomást folytatva a miniszter azt is elmondta, hogy a KLIK-nek összesen 1,2 milliárd forintot kellett visszafizetnie.

Az LMP társelnöke javasolja Solti Péternek és a KLIK-nek, hogy a lopásaikról és cinikus közleményeikről egyeztessenek a Miniszterelnökséggel, mert jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az egyik kéz nem tudja, mit lop a másik.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.